Este teribil că este posibil așa ceva, o astfel de brutalitate, o atâta inumanitate pe care aparent aceste persoane s-au înăbușit „, a declarat președintele federal Heinz Fischer într-o declarație de presă despre drama refugiaților din Burgenland.

Este teribil că este posibil așa ceva, o astfel de brutalitate, o atâta inumanitate pe care aparent aceste persoane s-au înăbușit „, a declarat președintele federal Heinz Fischer într-o declarație de presă despre drama refugiaților din Burgenland.

15:55 | Președinte federal: „Puterea este foarte îngrijorată”

„Este teribil că este posibil ca așa ceva, o astfel de brutalitate, o atâta inumanitate pe care acești oameni să o sufoce aparent“, a declarat președintele federal Heinz Fischer într-o declarație de presă despre drama refugiaților din Burgenland. „Desigur, este foarte afectiv.“

De asemenea, el nu a ezitat să solicite un minut de doliu la Conferința Balcanilor de Vest, unde „acest eveniment șocant a fost comemorat”, a spus Fischer. Președintele federal a spus că trebuie să „presăm din greu pentru a conține și a pune capăt acestui război civil ucigaș din Siria, care produce sute de mii de refugiați, și pentru a pune capăt instabilității din Irakul vecin”.

„Combaterea rădăcinii problemei refugiaților este cel mai important lucru”, a spus Fischer ca a doua măsură, iar contrabandiștii umani trebuie, de asemenea, să fie monitorizați și pedepsiți mai atent. „Dar cel mai important lucru este să reținem cât mai mult posibil cauza acestor mișcări de refugiați”, a spus președintele federal. Trebuie depuse toate eforturile pentru a se asigura că „nu mai există bombardamente, că tancurile sunt împușcate în sate, că oamenii sunt uciși și femeile violate. Aceasta este o sarcină a comunității internaționale”, a spus Fischer.

15:50 | Camion remorcat

Camionul, în care au fost descoperiți joi 20-50 de refugiați morți, a fost scos din locul de parcare după-amiaza. O remorcă a ridicat puntea din față a vehiculului greu și a plecat cu duba, însoțită de o escortă a poliției. Inițial, nu s-au dat informații despre destinație.

15:40 | „Faza de investigație inițială intensivă” este în desfășurare

După drama refugiaților de pe A4 din Burgenland, procuratura Eisenstadt și-a început anchetele pentru a clarifica soarta refugiaților care muriseră. „Suntem în faza intensivă de investigație inițială“, a spus directorul autorității, Johann Fuchs.

Fuchs presupune că există „cel puțin 20 de morți” în camionul parcat într-un loc de avarie. Șeful parchetului nu a putut răspunde la întrebări despre naționalitate, vârstă și posibilul moment al decesului: „A fost inițiată o autopsie. Examinarea constatărilor de către un legist este în desfășurare“. Cât va dura până va fi clar din ce au murit refugiații este imposibil de estimat: „Nu există un caz de referință pentru așa ceva”.

Parchetul a contactat deja autoritățile maghiare de aplicare a legii – camionul de 7,5 tone are un număr de înmatriculare maghiar. Până în prezent nu există nicio urmă a șoferului care s-a retras. „Nu vom lăsa nicio piatră neîntreruptă pentru a cerceta șoferul și susținătorii săi și pentru a rezolva crima“, a asigurat Fuchs.reduslim romania

15:30 | Slujba memorială în Catedrala Sf. Ștefan

O slujbă de pomenire în Catedrala Sf. Ștefan din Viena va avea loc luni, la ora 19, pentru a comemora refugiații care au murit într-un remorcher. Liturghia va fi condusă de cardinalul Christoph Schönborn, care a cerut joi tuturor bisericilor să sune clopotele în acest moment. Schönborn și episcopul Eisenstadt Egidius Zisfkovics au fost șocați.

„Simpatia mea se adresează acelor oameni care au trebuit să sufere această moarte inimaginabil de dureroasă”, a spus Schönborn, aflat în prezent la Roma, prin intermediul „Kathpress” și continuă: „Dintr-o dată, acest act teribil clarifică situația umană a refugiaților, care cere o atitudine generoasă de la noi toți – și decizii curajoase „. Schönborn a fost, de asemenea, îngrozit de „disprețul uman de nedescris al contrabandiștilor”. Europa trebuie să acționeze în cele din urmă unită, „pentru a-i înlătura pe acești criminali cu toate mijloacele permise”.

15:25 | SPÖ vrea să lupte cu contrabandiștii de oameni

Directorul federal al SPÖ, Gerhard Schmid, vorbește despre moartea a până la 50 de persoane într-un camion tractor dintr-o „tragedie incredibilă” care nu ar trebui lăsată să se repete. Este important să „luptăm împotriva problemei contrabandei, unde infractorii câștigă bani din suferința altor oameni, cu toate mijloacele statului de drept”.

Din punctul de vedere al SPÖ, ar fi necesare cote obligatorii de distribuție ale UE, o politică externă europeană activă, ajutor orientat pentru dezvoltare și o strânsă cooperare cu UNHCR și ONG-urile de refugiați. Toate acestea sunt măsuri care ar putea asigura pe termen lung „că situația din țările de origine este îmbunătățită și că mai puțini oameni caută azil și trebuie să-și asume riscul de a fugi”, a subliniat Schmid.

15:05 | Privitorii încetinesc la locul crimei

Funcționarii cu veste de siguranță și criminalistică în salopetă albă se deplasează în jurul vehiculului. În direcția opusă, spectatorii încetinesc.

Câțiva dintre trecători, mulți sunt, de asemenea, probabil pe drumul spre cumpărăturile anuale târzii de astăzi, cu un program de spectacol și muzică live în Designer Outlet din apropiere din Parndorf, făcând fotografii cu telefonul mobil. Multe dintre ele au fost deja postate pe rețelele de socializare.

Șapte vehicule civile cu lumini intermitente pe acoperiș și două mașini de patrulare ale poliției sunt parcate de camion cu plăcuțe de înmatriculare maghiare și inscripția unei companii de carne slovace. Prima bandă a autovehiculului A4 este închisă camionului la scurt timp după ieșirea din Neusiedl în direcția Viena, iar oficialii rețin în mod repetat traficul deja lent, aparent pentru a nu pune în pericol activitatea locului crimei.

Un terasament din spatele camionului închis a fost înconjurat. Zona este pieptănată cu câini de serviciu. Numeroși jurnaliști au observat evenimentele de pe un pod la aproximativ 200 de metri de locul crimei. Tot mai multe echipe de camere ajung acolo în cursul după-amiezii.

14:34 | Compania a vândut camioane anul trecut

Cadavrele a numeroși refugiați au fost descoperite joi într-un camion de pe autostrada de est (A4) din Burgenland. Scrisoarea unei companii slovace de pui se află pe camionul frigorific cu numărul său de înmatriculare maghiar. Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, 13 dintre camioanele lor au fost vândute în 2014. Se pare că un cumpărător a vândut una dintre autoutilitare Ungariei, a spus purtătorul de cuvânt al companiei. Nu este posibil să se determine ce vehicul este implicat într-un caz specific. De altfel, cumpărătorul nu este obligat să elimine sigla companiei. Compania a fost afectată de caz.

Astăzi, la ora 18:00, va avea loc un miting în memoria victimelor în fața Ministerului de Interne pe Minoritenplatze

# A4

#Azil

#refugiatii sunt bineveniti

– Asociația Ute Bock (@vereinutebock)

27 august 2015

14:27 | „Previzibil” pentru Amnistie

„Oricine vorbește despre tragedie aici este un ipocrit. Este previzibil și, pentru toți cei care se agață convulsiv de un sistem Dublin care nu mai funcționează, este acceptat din neglijență, daune colaterale oribile“, a răspuns secretarul general al Amnesty International ai) Austria, Heinz Patzelt, despre tragedia refugiaților din Burgenland. „Acesta nu va fi singurul dezastru“, a spus Patzelt într-un interviu acordat APA. Groaza se instalează doar „când aceste lucruri se întâmplă în fața ochilor noștri. Cele 1.000 de morți din Marea Mediterană și nenumăratele morți pe ruta Balcanilor au fost anunțul“. În afară de aceasta, Patzelt a subliniat că cei care transportă contrabandiști sunt „infractori care trebuie arestați și trimiși în fața justiției”.

14:14 | FPÖ „îngrozit”, NEOS „șocat”

Șeful FPÖ, Heinz-Christian Strache, a reacționat „îngrozit” la moartea a până la 50 de refugiați într-un camion tractor. Purtătorul de cuvânt al drepturilor omului NEOS, Nikolaus Scherak, a fost, de asemenea, „șocat”. ÖVP și echipa Stronach au profitat de tragedie ca o oportunitate de a solicita o luptă intensă împotriva contrabandistilor.

14:13 | Munca în scenă criminală va dura zile

Locul crimei va funcționa singur după moartea unui număr încă necunoscut de refugiați într-un camion tractor găsit în nordul Burgenlandului, va dura câteva zile. Gerald Tatzgern, șeful biroului central pentru combaterea contrabandei și traficului de persoane la Biroul Federal de Poliție Penală, a spus acest lucru la cererea APA.

Camionul și împrejurimile sale ar trebui să fie investigate meticulos la fața locului pentru a asigura toate dovezile și a nu distruge urme. Abia atunci poate fi adus într-o locație adecvată pentru analize ulterioare. Tatzgern nu a dat un interval de timp specific pentru aceasta.

„Lucrările de la locul crimei cu siguranță nu vor fi finalizate astăzi. Va continua în următoarele zile“, a spus colonelul. Anchetele cu autoritățile străine cu privire la originea camionului au început deja. În plus, poliția caută martori în legătură cu parcarea camionului într-un golf de avarie lângă Parndorf (districtul Neusiedl am See).

Tatzgern nu a dorit să ofere nicio informație despre starea cadavrelor. În orice caz, morții vor fi, de asemenea, examinați pentru a determina dacă a fost implicată o influență exterioară.

Cu cât ne apropiem mai mult, cu atât mai des devine tragedia

# A4

Puteți lupta împotriva contrabandistilor numai dacă există opțiuni legale de azil pe site- Wolfgang Moitzi (@wmoitzi)

27 august 2015

La Viena nu puteți sta timp de 10 minute fără a fi amendat. Cât durează să vezi un camion parcat pe A4?

– Rudi Fußi (@rudifussi)

27 august 2015

14:05 | Minut de doliu la Conferința Balcanilor de Vest

Președintele federal Heinz Fischer, care a cerut șefilor de guvern și miniștrilor participanți la conferință să prezinte minutele de doliu în timpul discursului său înainte de prânz, a vorbit despre un „eveniment șocant”. Acesta arată încă o dată „nevoia urgentă ca statele membre ale UE să răspundă acestei crize în solidaritate și în cooperare cu partenerii noștri din Balcanii de Vest”.

El a fost conștient de diferitele puncte de vedere și interese în acest domeniu, a adăugat Fischer. „Dar avem nevoie de un acord bazat pe spiritul european și articolul 1 din Declarația Universală a Drepturilor Omului după cum urmează:„ Toți oamenii se nasc liberi și egali în drepturi și obligații. Ar trebui să se întâlnească unii cu alții într-un spirit de frăție ”.

În

#Austria

Se pare că până la 50 de refugiați s-au sufocat într-un camion de pe A4

http://t.co/WptKz7XHyy

#Refugiți

pic.twitter.com/k9k1BuL3SU

– Florian Flade (@FlorianFlade)

27 august 2015

Tragedia refugiaților pe A4 | Într-un camion cu tractoare din Burgenland există numeroși refugiați morți …

http://t.co/H09wavVgvr

pic.twitter.com/pcqGgd2Sye

– ORF TVthek (@ORF_TVthek)

27 august 2015

13: 37 | Ministrul Justiției „zdruncinat și supărat”

„Sunt șocat, profund afectat și supărat”, a răspuns ministrul justiției Wolfgang Brandstetter (ÖVP) la drama refugiaților de pe A4. „Trebuia să ne temem că într-o zi vor exista decese în transporturile de contrabandă, deoarece contrabanda organizată este o formă fără scrupule și ucigașă a celei mai grave infracțiuni care trebuie contracarată în mod constant în toată Europa“, a spus Brandstetter.

Brandstetter a anunțat într-o declarație trimisă APA că sistemul judiciar va lupta împotriva acestei forme de infracțiuni împreună cu Ministerul de Interne „cu toate mijloacele disponibile”.

13:32 | Rapoarte de martori oculari pe Twitter

Lindsey Hilsum a scris: „Tocmai treceam pe lângă camionul de pe A4 în Austria, cu 50 de refugiați morți în el. Miros teribil în timp ce treceam cu mașina“. De asemenea, a postat o poză.

Tocmai am trecut pe lângă camion pe A4 în Austria, cu 50 de refugiați morți înăuntru. Miros teribil de moarte când am trecut.

pic.twitter.com/a2AiDnsy5V

– Lindsey Hilsum (@lindseyhilsum)

27 august 2015

13:00 | Mikl-Leitner în PK: „Astăzi este o zi întunecată”

„Astăzi este o zi întunecată și gândurile noastre sunt cu victimele, familiile victimelor și, de asemenea, cu prietenii noștri”, a declarat ministrul de interne Johanna Mikl-Leitner (ÖVP). „Această tragedie ne afectează pe toți”. Contrabandiștii nu sunt interesați de bunăstarea refugiaților, ci doar de profit.

Mikl-Leitner privind refugiații morți pe A4 | Cu ocazia descoperirii a cel puțin 30 de morți …

http://t.co/dkeK1nnLmY

pic.twitter.com/GpfMoHbOSo

– ORF TVthek (@ORF_TVthek)

27 august 2015

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Este cel mai discutat subiect al verii: situația dramatică a refugiaților la frontierele UE și modul în care fiecare țară se ocupă de aceasta. De zeci de ani, UE încearcă să stabilească o abordare comună și să o pună în aplicare într-un mod obligatoriu. În discuția despre eșecul politicii europene privind refugiații, politicienii se împing acum unul pe celălalt în fiecare zi. Ce este cu adevărat nou? Și cine este responsabil pentru ce? O prezentare generală a constatărilor, evoluțiilor și problemelor cele mai controversate.

Dezvoltarea politicii europene privind refugiații

Politica actuală a UE privind imigrația și refugiații se bazează pe Acordul de la Geneva din 1951 (și prelungirea sa în 1967). Pentru o lungă perioadă de timp, statele membre au fost singurele responsabile pentru migrație și probleme de azil. Cu toate acestea, în 1985, o reglementare comună a devenit subiectul, deoarece crearea unei piețe interne comune a însemnat, de asemenea, că problema refugiaților trebuia abordată împreună.

Declanșatorul a fost primul Acord Schengen, care a reglementat demontarea controalelor la frontieră. Întrucât cei care caută protecție ar putea acum să se deplaseze necontrolat între țările UE, era clar că trebuia găsit un dispozitiv general aplicabil în acest sens.

În 1990, aceasta a fost reacția la Acordul de implementare Schengen. Ca urmare, cerințele de intrare în spațiul Schengen au fost standardizate. Acordul este punctul de plecare pentru o politică comună privind imigrația și refugiații. În 1993, prin Tratatul de la Maastricht, statele membre s-au angajat pentru prima dată să coopereze în ceea ce privește politica refugiaților.

În 1990 a fost semnată prima Convenție de la Dublin, dar nu a intrat în vigoare decât în ​​1997. Aceasta (și ordonanțele sale ulterioare) reglementează care țară europeană trebuie să examineze cererile de azil și să asigure cazarea refugiaților. În cele mai multe cazuri, statul în care este responsabilă o persoană care caută ajutor primii pași pe solul european. Alternativ, este, de asemenea, posibil ca o țară să fie responsabilă pentru care membrii familiei locuiesc deja sau pentru care există o viză.